Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/490-2494

 

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek

                                                                                                                                                                                     www.vascsodak.hu

                                                                                                                                                                        Hatályos ettől a naptól: 2018.09.01

Preambulum

 

Üdvözöljük honlapunkon!

Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával!

Kérjük, hogy megrendelése véglegesítése előtt figyelmesen olvassa el a jelen dokumentumot, mert megrendelése véglegesítésével Ön elfogadja a jelen ÁSZF tartalmát!

Ha a jelen Általános Szerződési Feltételekkel, a webáruház használatával, az egyes termékekkel, a vásárlás menetével kapcsolatban kérdése merült fel, vagy amennyiben egyedi igényét szeretné velünk megbeszélni, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén!

 

Impresszum: a Szolgáltató (webáruház) adatai

 

Név: Farkas József – Egyéni vállalkozó – Vascsodák.hu webáruház tulajdonosa

Székhely: 4461 Nyírtelek, Tokaji út 14.

Levelezési cím: 4461 Nyírtelek, Tokaji út 14.

Nyilvántartásba vevő hatóság:

Nyílvántartási szám: 52814701

Adószám: 69180497-1-35

EU adószám: HU69180497

Telefonszám: +36-20/490-2494

E-mail: info [ kukac ] vascsodak.hu

Honlaphttps://vascsodak.hu

Bankszámlaszám: 18203105-07302512-40010014

 

TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ ADATAI

 

NévUNAS Online Kft.

Székhely9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Elérhetőségunas@unas.hu

Weboldalunas.hu

 

 

FOGALMAK

 

Felek: Eladó és Vevő együttesen

Fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy

Fogyasztói szerződés: olyan szerződés, melynek egyik alanya fogyasztónak minősül

Honlap: https://vascsodak.hu weboldal, amely távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköznek minősül

Szerződés: Eladó és Vevő között a Honlap és elektronikus levelezés igénybevételével létrejövő adásvételi szerződés

Távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz: olyan eszköz, amely alkalmas a felek távollétében – szerződés megkötése érdekében – szerződési nyilatkozat megtételére. Ilyen eszköz különösen a címzett vagy a címzés nélküli nyomtatvány, a szabványlevél, a sajtótermékben közzétett hirdetés megrendelőlappal, a katalógus, a telefon, a telefax és az internetes hozzáférést biztosító eszköz

Távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak

Termék: a Honlap kínálatában szereplő, a Honlapon forgalomba hozott és értékesítésre szánt minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog, mely a Szerződés tárgyát képezi

Vállalkozás: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy

Vevő/Ön: a Honlapon keresztül vételi ajánlatot tevő szerződést kötő személy

Jótállás: A fogyasztó és a vállalkozás között kötött szerződések esetén (a továbbiakban: fogyasztói szerződés) a Polgári Törvénykönyv szerinti,

 1. a szerződés teljesítéséért vállalt jótállás, amelyet a vállalkozás a szerződés megfelelő teljesítéséért a jogszabályi kötelezettségén túlmenően vagy annak hiányában önként vállal, valamint
 2. a jogszabályon alapuló kötelező jótállás

 

Az ÁSZF hatálya és elfogadása

 

A közöttünk létrejövő szerződés tartalmát – a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok rendelkezései mellett – a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF), valamint a honlapon található további tájékoztatások határozzák meg. Ennek megfelelően tartalmazza a jelen ÁSZF az Önt és bennünket illető jogokat és kötelezettségeket, a szerződés

létrejöttének feltételeit, a teljesítési határidőket, a szállítási és fizetési feltételeket, a felelősségi szabályokat, valamint az elállási jog gyakorlásának feltételeit.

Ön a megrendelése véglegesítése előtt köteles megismerni a jelen ÁSZF rendelkezéseit. A webáruházunkon keresztül történő vásárlással Ön elfogadja a jelen ÁSZF rendelkezéseit, és az ÁSZF maradéktalanul az Ön és az Eladó között létrejövő szerződés részét képezi.

 

A szerződés nyelve és formája

 

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nyelve a magyar nyelv.

A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződéseknek, azokat az Eladó nem iktatja.

 

Árak

Az árak forintban értendők, az ÁFÁ-t nem tartalmazzák ( alanyi adómentes - AAM) . Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk!

 

Panaszügyintézés és jogérvényesítési lehetőségek

 

A fogyasztó a termékkel vagy az Eladó tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Telefon: +36-20/490-2494

Internet cím: https://vascsodak.hu

E-mail: info@vascsodak.hu

 

A fogyasztó szóban vagy írásban közölheti a vállalkozással a panaszát, amely a vállalkozásnak, illetve a vállalkozás érdekében vagy javára eljáró személynek az áru fogyasztók részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozik.

A panaszt a vállalkozás köteles azonnal megvizsgálni, és szükség szerint orvosolni!

 

Részleges érvénytelenség, magatartási kódex

 

Ha az ÁSZF valamely pontja jogilag hiányos vagy hatálytalan, attól még a szerződés további pontjai érvényben maradnak és a hatálytalan vagy hibás rész helyett a vonatkozó jogszabályok rendelkezései alkalmazandóak!

Az Eladónak nincs a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódexe.

 

A termékek lényeges tulajdonságaira vonatkozó tájékoztatás

 

A honlapon a megvásárolható termékek lényeges tulajdonságairól az egyes termékeknél szereplő leírásokban adunk részletes tájékoztatást. Egyes termékeknél elérhető a személyre szabott – egyedi méret és igény szerinti gyártás.

Előzetes, minden részletre kiterjedő felmérő konzultáció előzi meg a megrendelést. Amennyiben ez a felmérő konzultáció a vásárló hibájából adódóan nem megfelelő méretre, színre, stílusra lett gyártva abban az esetben nem érvényesíthetőek a garanciális feltételek!

A termékoldalon található adatok tájékoztató jellegűek! A képek esetenként illusztrációk, a színek nem mindig felelnek meg a valóságnak!

 

Az adatbeviteli hibák javítása – Felelősség a megadott adatok valóságáért

 

Önnek a megrendelés során a megrendelés véglegesítése előtt folyamatosan lehetősége van az Ön által bevitt adatok módosítására (a böngészőben a vissza gombra kattintva az előző oldal nyílik meg, így akkor is javíthatóak a bevitt adatok, ha Ön már a következő oldalra lépett).

Felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön felelőssége, hogy az Ön által megadott adatok pontosan kerüljenek bevitelre, hiszen az Ön által megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék!

Ön a megrendelésével tudomásul veszi, hogy az Eladó jogosult az Ön hibás adatbeviteléből, a pontatlanul megadott adatokból eredő minden kárát és költségét Önre hárítani. Az Eladó a pontatlan adatbevitel alapján történő teljesítésért felelősségét kizárja. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

Adatkezelési tájékoztatónkat itt érheti el.

 

Eljárás hibás ár esetén

 

Előfordulhat, hogy technikai hiba miatt hibás ár, kép illetve leírás szerepel a honlapon. Hibás ár esetén a megrendelést (az Ön ajánlatát) a hibás áron nem áll módunkban elfogadni, és nem vagyunk kötelesek a terméket hibás áron értékesíteni. Hibás áron történő ajánlattétel esetén nem jön létre szerződés közöttünk. Amennyiben Ön hibás áron tesz ajánlatot, a rendszer azt automatikusan visszaigazolja, ez azonban nem minősül az ajánlat elfogadásának a részünkről. Hibás áron történő Ön általi ajánlattétel (megrendelés) esetén az Eladó vagy az aktuális munkatárs felhívja az Ön figyelmét a helyes árra, és felajánlhatja a helyes áron történő szerződéskötést. Ön a hibás ár helyett az Eladó által közölt helyes áron nem köteles ajánlatot tenni, és szerződést kötni. Ez esetben nem jön létre szerződés a felek között.

 

A honlap használata

 

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés.

A Viszonteladóknak vagy egyes termék adatlapok leírásában található menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít illetve egyedi ajánlatot kérhet nagyobb mennyiség rendelése esetén.

Az Áruház menüpontban találhatók a honlap kínálatában megtalálható termékek. A kategória nevére kattintva a benne szerelő termékek listája látható. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lehet lapozni. A termék listáról a részletes termék oldal a termék nevére klikkelve érhető el, itt tájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról.

A honlapon lehetőség van kulcsszó alapján terméket keresni. A keresési feltételeknek megfelelő termék találatok a kategóriákhoz hasonlóan listaszerűen jelennek meg.

A választott termék a kosár gomb segítségével helyezhető a kosárba, a gomb mellett a szükséges darabszám beállítható. A Felhasználó a kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti. Itt módosíthatja azt, hogy a kosárba tett termékből milyen mennyiséget kíván rendelni, illetve törölheti az adott tételt. A Kosár ürítése gomb segítségével lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is.

A Felhasználó a Megrendelés gombra klikkelve folytathatja a vásárlási folyamatot. Második lépésként lehetőség van belépésre, regisztrációra, valamint regisztráció nélküli vásárlásra. A regisztráció, és a regisztráció nélküli vásárlás esetén az alábbi adatokat kell a Felhasználónak megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint ha ettől eltérő a szállítási cím. Regisztrációhoz az előbbi adatokon felül egy jelszó megadása is szükséges. A sikeres regisztrációról a Felhasználó e-mailben, és a honlapon tájékozódhat. A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti a Szolgáltatótól, ez esetben új vásárláshoz újra kell regisztrálnia.

A hozzáférési adatok titokban tartásáért a Felhasználó felelős. A Felhasználó felelős az adatai frissítéséért, valamint köteles a Szolgáltatónak bejelenteni, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre. Amennyiben a Felhasználó korábban regisztrált a honlapon, a megrendelési folyamat az e-mail címének és jelszavának megadásával folytatható.

A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti minden korábban megadott adatát, és a megrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák esetén javíthat a megadott adatokon.

Ha mindent megfelelőnek talál, akkor a Megrendelés elküldése gomb segítségével véglegesítheti rendelését. Erről a honlapon, illetve e-mailben kap megerősítést. Amennyiben a megrendelés rögzítése után (pl.: a visszaigazoló e-mailben) észlel hibás adatot azt haladéktalanul, de legfeljebb 24 órán belül köteles jelezni azt a Szolgáltató felé. Megrendelési szándéktól függetlenül a Felhasználó a belépést a Vásárló Belépés ablak, vagy a Belépés menüpont segítségével végezheti el. Belépés után megjelenik egy Adatok módosítása menüpont, ahol a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani, valamint a leadott megrendelésének adatait, és állapotát követheti nyomon.

 

A rendelés véglegesítése (ajánlattétel)

 

Amennyiben Ön meggyőződött arról, hogy a kosár tartalma megfelel az Ön által megrendelni kívánt termékeknek, valamint az Ön adatai helyesen szerepelnek, úgy a „Megrendelem” gombra kattintva zárhatja le megrendelését. A honlapon közölt információk nem minősülnek az Eladó részéről szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak. A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó megrendelések esetén Ön minősül ajánlattevőnek, és a szerződés az Ön által a honlapon keresztül tett ajánlatnak az Eladó által történő elfogadásával jön létre a jelen ÁSZF rendelkezései szerint

Ön a „Megrendelem” gomb megnyomásával kifejezetten tudomásul veszi, hogy ajánlatát megtettnek kell tekinteni, és nyilatkozata – az Eladó jelen ÁSZF szerinti visszaigazolása esetén – fizetési kötelezettséget von maga után. Önt az ajánlata 48 órás időtartamban köti. Amennyiben az Ön ajánlatát a jelen általános szerződési feltételek szerint 48 órán belül nem igazolja vissza az Eladó, Ön mentesül az ajánlati kötöttsége alól.

 

Rendelés feldolgozása, a szerződés létrejötte

 

A rendelések feldolgozása két lépcsőben történik. Önnek bármilyen időpontban lehetősége van a megrendelés leadására. A rendelésről először egy automata visszajelzést kap, ami csak annak tényét rögzíti, hogy az Ön megrendelése a honlapon keresztül megérkezett, de ez a visszaigazolás nem minősül az Ön ajánlata elfogadásának. Amennyiben Ön azt észleli, hogy az automata visszaigazoló e-mail értesítés az Ön adatait tévesen tartalmazza (pl. név, szállítási cím, telefonszám, stb.), úgy Ön köteles ennek tényét – a helyes adatok megadásával egyidejűleg – velünk e-mail útján haladéktalanul közölni. Amennyiben Ön a megrendelésétől számított 24 órán belül nem kapja meg az automata visszaigazoló e-mailt, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, mert elképzelhető, hogy megrendelése technikai okok miatt nem érkezett meg rendszerünkbe.

Az Eladó legkésőbb az Ön ajánlatának elküldését követő munkanap során egy második e-mail útján visszaigazolja az Ön ajánlatát. A szerződés az Ön által tett ajánlatnak az Eladó által történő elfogadásával jön létre (második visszaigazolás).

 

Fizetési módok

 

Banki átutalás

A termékek ellenértékét banki átutalás útján is rendezheti.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Kedvezményezett bankja: / FHB Bank / Takarék és Kereskedelmi Bank

Kedvezményezett neve: Farkas József E.V

Adószám: 69180497-1-35

EU Adószám: 69180497

Nyílvántartási szám: 52814701

Kedvezményezett számlaszáma: 18203105-07302512-40010014

 

Utánvét

Amennyiben a rendelés értékét a csomag kézhezvételekor kívánja kiegyenlíteni, akkor válassza az “Utánvétel” fizetési módot. Utánvétes fizetésnek minősül egyes csomagponton – átvevőponton történő bankkártyás fizetés is. Az utánvétes fizetési módnak költség vonzata van. E fizetési mód választása esetén – a rendelés végösszegétől függően – 300 forinttól 1300 Forintig terjedhető utánvételi díjat vagyunk kénytelenek felszámítani.

 

Készpénzes fizetés

Önnek lehetősége van a termék árát (és ha van, a kiszállítás díját) a termék átvételekor készpénzben kifizetni. Ez a lehetőség a személyes (partnereink üzletében történő) vásárlásra és a kiszállításra is vonatkozik (a futárnak adja át készpénzben a termékek és az esetleges szállítási díj ellenértékét).

 

Átvételi módok, átvételi díjak 

Webáruházunk ( www.vascsodak.hu ) együttműködő partnere a Fürgefutár.hu. Rendelését elsősorban a GLS futárszolgálat szállítja ki. A kiszállítás napjáról e-mailben tájékoztatjuk, a kiszállítás napján a futár telefonszámát elküldjük a kiszállítás reggelén SMS-ben.

Esetenként a DPD és a Magyar Posta Zrt. (MPL) is szállíthatja csomagját!

Vásárlónk igénye szerint különböző csomagpontokra és automatákba is történik a kiszállítás. ( FOXPOST – Posta csomagautomaták )

 

Teljesítési határidő

 

A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 30 nap. Ez a szállítási határidő tájékoztató jellegű, az ettől történő eltérést minden esetben e-mail útján jelezzük. Jelen általános szerződési feltételek elfogadásával Ön tudomásul veszi, hogy a megadott szállítási idő túllépése miatt az Eladó a kártérítési felelősségét kifejezetten kizárja.

 

Jogfenntartás, tulajdonjogi kikötés

 

Előfordulhat, hogy a honlapunkon szereplő egyes termékek gyártása megszűnt. Erre tekintettel fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag az Önnel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg az Ön részére 5 munkanapon belül.

Át nem vett, illetve a megrendelő hibájából adódó pontatlan adatok miatt meghiúsult szállítást minden esetben számon kérjük.

A meghiúsult, nem átvett utánvétes csomagok szállítási költségét a megrendelőnek köteles kiegyenlíteni a Vascsodák.hu felé.

A szállítási költség az oda és visszaszállítás jelenkori díjának megfelelő összeg.

Az előreutalással illetve, bankkártyával előre fizetett csomagok a Vascsodák.hu-hoz visszaérkezése esetén, a megrendelő kérésére újra kézbesítjük,

– kizárólag előre kiállított és teljesített szállítási költség esetén

vagy a Vascsodák.hu a termék teljes vételárát* visszautalja a megrendelő felé. Ebben az esetben a szállítási költség levonásra kerül.

* abban az esetben kerül visszatérítésre a termék teljes vételára amennyiben a szállításkor a termékben nem keletkezett kár.

A Vascsodák.hu az át nem vett/visszaérkezett utánvétes csomagokról minden esetben nyilvántartást készít, szállítási költségét kiszámlázza a megrendelő felé aminek kiegyenlítését köteles meglépni.

Amennyiben nem történik meg a szállítási költség határidőre történő kiegyenlítése, így a Vascsodák.hu megkárosításának minősül, ilyen esetekben továbbítjuk az igényt kintlévőség-követeléskezelő szervezeteknek melynek további díjai vannak melyet a megrendelő köteles kiegyenlíteni.


A megrendelés leadása minden esetben fizetési kötelességgel jár, amelyet a vásárló a gomb lenyomásával elfogad és tudomásul vesz.

 

                                                                                                                                                                                        www.vascsodak.hu

                                                                                                                              Kovácsoltvas kandalló kiegészítők lakberendezési és ajándéktárgyak webáruháza

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési nyilatkozat

www.vascsodak.hu

Hatályos ettől a naptól: 2018.09.01

Tartalomjegyzék

Bevezetés

 1. Ki gyűjti a személyes adatokat?
 2. Milyen adatokat gyűjtök és kezelek?
 3. Milyen céllal gyűjtöm a személyes adatokat és mennyi ideig kezelem azokat?
 4. Az adatkezelés időtartalma
 5. Kik ismerhetik meg a személyes adatokat?
 6. Adatok biztonsága
 7. Adatfeldolgozó, adatkezelő és az adatkezelést érintett személyek, cégek
 8.  Adattulajdoni jogok és jogérvényesítés
 9. Kiskorúak és korlátozottan cselekvőképes felhasználóink személyes adatainak védelme
 10. Sütik ( Cookies ) kezelésről
 11. Külső, más weboldalakra irányító linkek
 12. Az adattovábbítás
 13. További kiegészítők
 14. Ezen tájékoztatónk, további nyilatkozataink módosítása

 

Bevezetés

A Vascsodák.hu webáruház ( továbbiakban: webáruházunk ) tulajdonosa elkötelezett az ügyfelei és a weboldalának látogatói személyes adatainak és magánéletének védelme iránt.
Kérjük, figyelmesen olvassa át a webáruházunk működéséről szóló alábbi összefoglalót!
Bízhat abban, hogy az adatkezelés átláthatóan és tisztességesen történik, továbbá megteszünk mindent annak érdekében, hogy az adatait gondosan és felelősségteljesen kezeljük.

Adatvédelmi szabályzatunk célja, hogy széleskörű tájékoztatást adjunk Önnek miként és hogyan használjuk a személyes adatait.

Adatainak kezelésével megfelelünk az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011.évi CXII. törvény ( továbbiakban: Infotv.) és az Általános Adatvédelmi Rendelet ( GDPR ) szigorú követelményeinek.

Webáruházunk ( www.vascsodak.hu ) böngészésekor jogában áll megtagadni a weboldal által bekért információkat, személyes adatok megadását illetve honlapunk böngészésének folyamatát felfüggeszteni.

 1. Ki gyűjti a személyes adatokat? Az adatkezelő személye Farkas József, egyéni vállalkozó ( továbbiakban: Tulajdonos )Az adatkezelő személy további elérhetőségei az alábbi linken elérhető: Kapcsolat illetve Információk

  Milyen adatokat gyűjtök és kezelek?

  Webáruházunkat ( www.vascsodak.hu ) szabad akarata szerint böngészheti az Ön személyes adatainak megadása nélkül is viszont a használathoz el kell fogadnia a weboldalunk süti-cookie szabályzatát, aminek a testre szabását bármikor könnyen és egyszerűen elvégezheti.

  Hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadnia az adatvédelmi tájékoztatót és nyilatkozatot.

  A személyes adat fogalma alá tartozik az összes olyan információ amely közvetlenül vagy közvetetten, egy azonosító szám alapján vagy hozzátartozó egy vagy több adat alapján beazonosítható természetes személyre vonatkozik.

  Amennyiben a webáruház Tulajdonosa gyűjti az Ön személyes adatait bizalmasan és átlátható módon történik.

  Az Ön személyes adatai alá tartoznak mindazok az információk, amelyek lehetővé teszik az Ön személyének beazonosítását név ( vezetéknév és keresztnév), állampolgárság, e-mail cím, lakhely vagy postai cím, telefonszám ( vezetékes és mobil egyaránt ) illetve minden más olyan személyes adat, amely a tájékoztatónk 3. pontjában meghatározott célok eléréséhez szükséges.

  Személyes adatait a webáruházunk böngészésekor önkéntesen megadott módon gyűjti a Tulajdonos, minden esetben megjelölve a cél eléréséhez kötelező jelleggel megadandó adatokat. Amennyiben nem kívánja ezeket az adatokat megadni, úgy ténylegesen nem férhet hozzá a webáruházunk bizonyos szolgáltatásaihoz és egyes funkcióihoz.
  Nem kötelezően megadandó egyéb adatok célja a felhasználók igényeinek részletesebb megismerése, a szolgáltatások és a webáruházunk fejlesztésének pontosabb meghatározása, így ezek az adatok megadása szabad akarata alapján történik, megtagadás esetén a webáruházunk böngészését nem folytathatja.

  Webáruházunkban a következő személyes adatok kezelése történik:

  – Vezetéknév, keresztnév, cég esetén cégnév és kapcsolattartó neve
  – Telefonszám
  – Lakcím, levelezési cím illetve székhely,telephely címe
  – E-mail cím ( elektronikus levélcím )
  – Rendszer információk ( ip-cím, operációs rendszerek és azon verziója, webáruházunk oldalainak megtekintési statisztikája, viselkedési folyamatok, böngészési szokások )

  3. Milyen céllal gyűjtöm a személyes adatokat és mennyi ideig kezelem azokat?

  A webáruház Tulajdonosa elkötelezett, hogy a meghatározott, kifejezett és jogszerű céloktól eltérő célokra nem használja a személyes adatokat.
  Az adatkezelés mindig a céloknak megfelelően történik. A webáruházunk megfelelő és jogszerű működésén és a tiszta kommunikációhoz szükséges személyes adatokon kívül nem kér be további illetve túlzott adatmennyiséget.

  Az Ön adatainak gyűjtésének és felhasználásának célja az Ön hozzáférésének biztosítása bizonyos szolgáltatásokhoz és funkciókhoz, amelyeket a webáruházunkon kínál a tulajdonos, annak biztosításával, hogy az Önre vonatkozó adatok naprakészek és valóságnak megfelelően helyesek maradjanak.

  Fő irányokban történő adathasználat:

  Válaszolhassak Önnek az információt, szolgáltatást vagy a Tulajdonos kapcsolatot érintő megkeresésekre.

  – Az ügyfelekkel való kapcsolat és kommunikáció
  – Érdeklődőkkel, leendő partnerekkel és ügyfelekkel történő kapcsolatfelvétel. ( Családi és utóneve, elérhetőségei alapján felvehetem Önnel a kapcsolatot levelének megválaszolására, különféle egyeztetésekre illetve árajánlat kérésre )
  – Az Ön által megadott személyes elérhetőségeire üzleti ajánlatot küldhetek ( Új termékek, új szolgáltatások, további új lehetőségek és funkciók )

  Feliratkozhat a webáruházunk hírlevél rendszerére és kezelheti feliratkozásait.

 • Hírlevél rendszer eltérő témájú csatornáinak feliratkozásai, kezelése, saját akaratból történő módosítása
 • Új tartalmakat, termékeket, szolgáltatásokat, marketing célú megkereséseket érintő értesítések akár e-mail ( elektronikus levél ) vagy böngészőn keresztül. ( felugró értesítés formájában )
 • Önnek bármikor lehetősége van szabadon és díjmentesen megtagadni ileltve megtiltani a kereskedelmi ajánlatokat, értesítési megkereséseket, az összes e-mail levélben szereplő leiratkozás gombra-linkre kattintva teheti meg.

Felmérés illetve piackutatás érdekében válaszadásra kérhessem meg termékeim és szolgáltatásaim minőségének emelése érdekében és a személyre – ügyfeleim igényeihez való pozitív igazításához,

Vélemény nyilvánítás és hozzászólás lehetősége az oldal tartalmára vonatkozóan.

 1. Az adatkezelés időtartalma A begyűjtött adatokat az érintett kérésére történő törléséig vagy az adott cél eléréséig mindkét esetben az ok bekövetkeztéről való tudomásszerzést követő, a törvényben előírt leghosszabb, jelenleg 25 napos időtartamig tárolom és használom fel. Amennyiben írott formában Ön nem kéri az adatainak törlését, abban az esetben az adatkezelési időtartam határozatlan idejű. Az adatkezelés határidejét eltérő esetben a szerződésben rögzített időpont határozza meg.
 2. Kik ismerhetik meg a személyes adatokat?

 

A webáruház Tulajdonos jogosult megosztani az Ön személyes adatait az esetleges külsős, marketing vagy egyéb tevékenységet folytató partnerével, aki kizárólag a két fél közötti megállapodásban határozott módon ( előre, írásban foglalt feltételek mellett) ismerheti meg és használhatja fel az Ön adatait.

Alvállalkozók közreműködését vehetjük igénybe ( közreműködők kötelesek a személyes adatokat az utasítások szerint kezelni) a személyes adatok vagy egy részük kezelése céljából, a szerződéses szolgáltatásuk teljesítéséhez szükséges mértékben.

Az adatfeldolgozó azon természetes vagy jogi személy vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében a személyes adatokat kezeli. ( Törv. rendelet 4. cikk 8. )

Az adatfeldolgozó személy alkalmazásához nem kell az érintett előzetes beleegyezése, de szükséges a tájékoztatása.

6. Adatok biztonsága

A webáruház Tulajdonos megtesz mindent annak érdekében, hogy az Ön személyes adatai megfelelően biztonságban és védve legyenek. Egyes adatok tárolása titkosítottan történik, míg más adatok elérése csak a Tulajdonos azonosítása után érhető el számára is. Az adatok tárolása több egymástól független eszközön történik.

A személyes adatokhoz történő hozzáférés szigorúan az adott feladatot – munkakört érintő személyre korlátozódik, akit titoktartási és bizalmas adatkezelési kötelezettség terhel.

 1. Adatfeldolgozó, adatkezelő és az adatkezelést érintett személyek, cégek Az adatok kezelését a tulajdonos, Farkas József végzi. Az adatok feldolgozását részlegesen ( könyvelési és egyes pénzügyi feladatokhoz ) a HE-MÁR BT. végzi.
  További adatokat kezelő cégek: NATURASOFT Magyarország Kft. – Naturasoft számlázóprogram rendszere.

Webáruházunk működésének alapfeltétele az internetes tárhely.
Egyes adatokat a tárhelyet biztosító cég tárol és kezel melynek elérhetősége:
Rackforest Informatikai Kereskedelmi Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
Az adatok tárolásának és továbbításának egyik rendszere a Microsoft Windows 10 operációs rendszer ( naprakész állapotban ) és a Google Chrome böngésző legfrissebb verziója továbbá a Microsoft Outlook 2016 elektronikus levelezőprogram.

Google alkalmazások és segédeszközök, melyek statisztikai és marketing célú adatokat rögzítenek:

– Google Analytics
– Google Search Console

– Google Adwords

Google adatkezelési tájékoztatója megtalálható a hivatalos oldalukon.

További adatokat ( Vezeték és keresztnév, nicknév, születési hely és idő ) a Facebook.com és az Instagram.com globális közösségi portálok gyűjthetnek és kezelhetnek. A fent említett cégek adatkezelési irányelvei megtalálhatóak a weboldalukon.

További adatokat a WordPress CMS weboldal motor illetve azon beépülő különféle pluginjai használhatnak. Adatokat kizárólag látogatottság, statisztikai jelleggel gyűjtenek be és azon céllal használhatom fel.
Ezek az adatok a webáruház jobbá tételéhez szükségesek. További információkat és tájékoztatást a Cookie – Süti nyilatkozatunkban olvashat melyet a webáruházunkban bármikor tanulmányozhat.

8. Adattulajdoni jogok és jogérvényesítés

Amennyiben Ön mint jogos adattulajdonos nem kívánja, hogy a személyes adatai kereskedelmi és marketing célra legyenek felhasználva jogában áll ezt megtiltani döntése indoklása nélkül!

Adatai rendszerünkből való törlését írásban kell benyújtania a webáruház Tulajdonosa felé amely történhet hagyományos papír alapú levélként vagy elektronikusan ( e-mail ).

Amennyiben így dönt a webáruházunk – Kapcsolat – vagy – Információk- menüpontja alatt megtalál minden olyan helyes információt amellyel döntését be tudja nyújtani felénk.

 1. Kiskorúak és korlátozottan cselekvőképes felhasználóink személyes adatainak védelme

A Tulajdonos internetes weboldalának tartalma általánosságban nem 13 év alatti kiskorúaknak szólnak. Ezért nem gyűjtünk, és nem kezelünk 13 év alatti gyermekekről személyes adatokat igazolható és annak ismeretében tett szülői vagy gondviselői (továbbiakban együttesen: szülői) hozzájárulás nélkül, hogy a gyermek szülei kérhetik a gyermekre vonatkozó adatok kiadását és törlését. Amennyiben az adatfeldolgozás vagy adatkezelés során válik nyilvánvalóvá a Tulajdonos számára az életkor, úgy az adatok felhasználhatók a szülői hozzájárulás beszerzése céljából.

Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához a törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve azon szolgáltatás részeket, ahol a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel.

 1. Sütik ( Cookies ) kezelésről


Webáruházunk által felhasznált sütikről a Cookie kezelés oldalunkon tájékozódhat.

11. Külső, más weboldalakra irányító linkek

Webáruházunkon megtalálhatóak külső illetve partneri weboldalakra irányító linkek. Ezeket a külső mutatóval rendelkező linkeket a Tulajdonos hozta létre.
Ezen weboldalak tartalmáért a Tulajdonos semmilyen ellenőrzési joggal nem rendelkezik és felelősséget nem vállal.

Személyes adatainak biztonságának megőrzésének érdekében olvassa el az átirányítandó honlap adatkezelési tájékoztatóját.

12. Az adattovábbítás

A megadott személyes és nem személyes adatok több csatornán kerülhetnek továbbításra. Leggyakoribb a Microsoft Outlook és a Naturasoft számlázó program melynek beállításai egyrészt titkosított másrészt nem titkosított módon történhet.

 1. További kiegészítők A webáruházon egyes elemekhez, funkciókhoz lehetséges a külső adatkezelőnél tárolt adatokkal történő megosztás, regisztráció vagy egyéb véleményformáló funkciók használata. Ilyen külső adatkezelő lehet a Facebook, Instagram, Google, Pinterest, Microsoft vagy más egyéb cég.
 1. Ezen tájékoztatónk, további nyilatkozataink módosítása Én, mint a webáruház Tulajdonosa jogosult vagyok az Adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot egyoldalúan módosítani.
  Mindennemű ilyen módosítást az adott időben lévő jogszabály alapján végzek el és teszek közzé.

  Felhívom az Ön figyelmét, hogy a webáruházunkon elérhető utolsó ( legfrissebb ) változat elolvasását illetve tanulmányozását végezze el.

  15. Egyes vitás esetekben ( nem átvett csomagokból eredő károk rendezése ) a vásárló adatait továbbítjuk követeléskezelő és ügyvédi szerveknek.

  Adatkezelési és nyilvántartási szabályzatunk érvényes: 2018.09.01-től

www.vascsodak.hu

Kovácsoltvas kandalló kiegészítők lakberendezési és ajándéktárgyak webáruháza

Vásárlási tudnivalók
Vásárlás menete

Hatályos ettől a naptól: 2018.09.01


A honlap használata


A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés.


A Viszonteladóknak vagy egyes termék adatlapok leírásában található menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít illetve egyedi ajánlatot kérhet nagyobb mennyiség rendelése esetén.


Az Áruház menüpontban találhatók a honlap kínálatában megtalálható termékek. A kategória nevére kattintva a benne szerelő termékek listája látható. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lehet lapozni. A termék listáról a részletes termék oldal a termék nevére klikkelve érhető el, itt tájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról.


A honlapon lehetőség van kulcsszó alapján terméket keresni. A keresési feltételeknek megfelelő termék találatok a kategóriákhoz hasonlóan listaszerűen jelennek meg.


A választott termék a kosár gomb segítségével helyezhető a kosárba, a gomb mellett a szükséges darabszám beállítható. A Felhasználó a kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti. Itt módosíthatja azt, hogy a kosárba tett termékből milyen mennyiséget kíván rendelni, illetve törölheti az adott tételt. A Kosár ürítése gomb segítségével lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is.


A Felhasználó a Megrendelés gombra klikkelve folytathatja a vásárlási folyamatot. Második lépésként lehetőség van belépésre, regisztrációra, valamint regisztráció nélküli vásárlásra. A regisztráció, és a regisztráció nélküli vásárlás esetén az alábbi adatokat kell a Felhasználónak megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint ha ettől eltérő a szállítási cím. Regisztrációhoz az előbbi adatokon felül egy jelszó megadása is szükséges. A sikeres regisztrációról a Felhasználó e-mailben, és a honlapon tájékozódhat. A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti a Szolgáltatótól, ez esetben új vásárláshoz újra kell regisztrálnia.


A hozzáférési adatok titokban tartásáért a Felhasználó felelős. A Felhasználó felelős az adatai frissítéséért, valamint köteles a Szolgáltatónak bejelenteni, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre. Amennyiben a Felhasználó korábban regisztrált a honlapon, a megrendelési folyamat az e-mail címének és jelszavának megadásával folytatható.


A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti minden korábban megadott adatát, és a megrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák esetén javíthat a megadott adatokon.


Ha mindent megfelelőnek talál, akkor a Megrendelés elküldése gomb segítségével véglegesítheti rendelését. Erről a honlapon, illetve e-mailben kap megerősítést. Amennyiben a megrendelés rögzítése után (pl.: a visszaigazoló e-mailben) észlel hibás adatot azt haladéktalanul, de legfeljebb 24 órán belül köteles jelezni azt a Szolgáltató felé. Megrendelési szándéktól függetlenül a Felhasználó a belépést a Vásárló Belépés ablak, vagy a Belépés menüpont segítségével végezheti el. Belépés után megjelenik egy Adatok módosítása menüpont, ahol a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani, valamint a leadott megrendelésének adatait, és állapotát követheti nyomon.


A rendelés véglegesítése (ajánlattétel)


Amennyiben Ön meggyőződött arról, hogy a kosár tartalma megfelel az Ön által megrendelni kívánt termékeknek, valamint az Ön adatai helyesen szerepelnek, úgy a „Megrendelem” gombra kattintva zárhatja le megrendelését. A honlapon közölt információk nem minősülnek az Eladó részéről szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak. A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó megrendelések esetén Ön minősül ajánlattevőnek, és a szerződés az Ön által a honlapon keresztül tett ajánlatnak az Eladó által történő elfogadásával jön létre a jelen ÁSZF rendelkezései szerint


Ön a „Megrendelem” gomb megnyomásával kifejezetten tudomásul veszi, hogy ajánlatát megtettnek kell tekinteni, és nyilatkozata – az Eladó jelen ÁSZF szerinti visszaigazolása esetén – fizetési kötelezettséget von maga után. Önt az ajánlata 48 órás időtartamban köti. Amennyiben az Ön ajánlatát a jelen általános szerződési feltételek szerint 48 órán belül nem igazolja vissza az Eladó, Ön mentesül az ajánlati kötöttsége alól.


Rendelés feldolgozása, a szerződés létrejötte


A rendelések feldolgozása két lépcsőben történik. Önnek bármilyen időpontban lehetősége van a megrendelés leadására. A rendelésről először egy automata visszajelzést kap, ami csak annak tényét rögzíti, hogy az Ön megrendelése a honlapon keresztül megérkezett, de ez a visszaigazolás nem minősül az Ön ajánlata elfogadásának. Amennyiben Ön azt észleli, hogy az automata visszaigazoló e-mail értesítés az Ön adatait tévesen tartalmazza (pl. név, szállítási cím, telefonszám, stb.), úgy Ön köteles ennek tényét – a helyes adatok megadásával egyidejűleg – velünk e-mail útján haladéktalanul közölni. Amennyiben Ön a megrendelésétől számított 24 órán belül nem kapja meg az automata visszaigazoló e-mailt, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, mert elképzelhető, hogy megrendelése technikai okok miatt nem érkezett meg rendszerünkbe.


Az Eladó legkésőbb az Ön ajánlatának elküldését követő munkanap során egy második e-mail útján visszaigazolja az Ön ajánlatát. A szerződés az Ön által tett ajánlatnak az Eladó által történő elfogadásával jön létre (második visszaigazolás).